چشم مصنوعی


چشم مصنوعی

 

چشم مصنوعی

وقتي كه چشم به هر علتي از داخل حدقه برداشته شده است و يا كوچك و بدون ديد است، از چشم مصنوعي استفاده مي شود كه ظاهر صورت را بهتر كند. عمل تخلیه چشم عبارتست ازبیرون آوردن کره چشم و یا محتویات آن که بدلایل مختلفی صورت می پذیرد.از دلایل شایع آن عدم وجود دید درچشم همراه با درد، پیشگیری ازصدمه به چشم مقابل، برداشتن تومورهای داخل چشم و اصلاح وضیعت ظاهری بیمار می باشد.

در مواردی چشم نابينا سايز مناسب و ظاهر خوب دارد و فقط بخش قدامي آن نياز به تغيير رنگ دارد می توان از لنزهای تماسی رنگی استفاده کرد.
دربرخی موارد نیز می توان طی یک عمل جراحی فلپ ، حس خارجی ناحیه چشم راکاهش داد و سپس از پروتزهای نازک استفاده کرد. درصورت عدم تحمل نهایتا تخلیه چشم تنها راه اصلاح ظاهر بیمارخواهد بود. درهنگام تخلیه چشم یک بافت اسفنجی شبیه به استخوانهای بدن بجای کره چشم قرارداده می شود و عضلات چشم به آن متصل می گردد . در انتهای عمل یک پروتز بی رنگ (کونفورمو) در زیر پلکها روی بافت جایگزین کره چشم قرار میگیرد و پس از حدود ۶ هفته پروتز شبیه به چشم طبیعی و طراحی سایت تكنسين ساخت پروتز قالبگيري و كارگزاري مي شود. حدود ۱۲ماه پس ازعمل جراحی و پس از تستهای موید رشد عروق به داخل بافت اسفنجی، عمل دريل و پين گذاري بافت اسفنجی انجام می شود و تا ۲هفته بعد اتصال پروتز صورت می گیرد تا حركت بهتر در پروتز حاصل گردد. گاهی به علت حرکت قابل قبول در پروتز عمل دريل کردن انجام نمی شود.

 

چشم مصنوعی

توصیه

1- حتما جهت محافظت از تنها چشم سالم از عینک استفاده شود.

2- پروتزهای چشمی درگروهی از بیماران تولید حساسیت در بافتهای چشم و ترشح می کنند که بايد از قطره هاي تجويزي استفاده نمود.

3- خارج کردن و شستشوی پروتز با فواصل طولاني انجام مي گيرد و انجام این كار بیش از حد توصیه شده، سبب افزایش ترشح می شود.

4- معمولاً برخي اعمال جراحی از قبیل اصلاح افتادگی پلک، افتادگی ابرو ، پف پلک ، اصلاح شلی پلک پایین و برداشتن بافتهای اضافی رشد کرده و.... در آينده مورد نياز است.